donderdag, 22. november 2012 - 15:59 Update: 08-07-2014 0:29

Import 30 jaar oude klassiekers bij gespecialiseerde RDW stations

Zoetermeer

RDW en FEHAC werken samen aan het opzetten van een nieuwe aanpak voor de RDW-klassiekerkeuringen. 'Met ingang van 1 februari 2013 zijn vijf geselecteerde RDW-stations aangewezen voor import van klassieke voertuigen', meldt de RDW donderdag.

Technische kloof
Bij de aanpak van import(keuringen) hanteert de RDW steeds als leidraad het principe dat iedereen met elk voertuig bij elk RDW-station terecht moet kunnen. Maar daar waar moderne voertuigen steeds meer op elkaar gaan lijken, wordt de technische kloof tussen moderne uniformiteit en mobiel erfgoed steeds groter.

RDW en FEHAC hebben daarom afgesproken dat import van voertuigen ouder dan 30 jaar per 1 februari 2013 uitsluitend plaatsvindt bij vijf aangewezen RDW-keuringstations. De RDW-medewerkers op deze stations hebben specifieke kennis van klassiekers. RDW en FEHAC werken samen om deze kennis op peil te houden en waar nodig te verdiepen.

Specialistische kennis
Import(keuring) van klassieke voertuigen, ouder dan 30 jaar, vergt specialistische kennis die niet meer bij iedere keurmeester voorhanden is.

Het gaat bijvoorbeeld om technische kennis die nodig is om de authenticiteit van onderdelen en documenten vast te stellen. Daarom is afgesproken dat vanaf 1 februari de keuring van voertuigen ouder dan 30 jaar uitsluitend verricht worden bij een van de vijf gespecialiseerde RDW-stations:
* Amsterdam
* Zwijndrecht
* Arnhem
* Veldhoven
* Zwolle

Eigenaren van dergelijke voertuigen die via www.rdw.nl een afspraak maken, komen automatisch bij een van deze stations terecht. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan een belangrijke wens van de FEHAC-achterban, die zich nu verzekerd weet van keuringen toegespitst op klassiekers. Een unicum in Europa.
Categorie:
Tag(s):