donderdag, 19. januari 2012 - 12:10

Inbraakalarm rechtstreeks naar Meldkamer 112

Tilburg

Verzekeraar Interpolis, gemeente Tilburg en politie Midden- West-Brabant stellen 1000 Alert4Home alarmsystemen beschikbaar voor de inwoners van Tilburg.

Alert4Home is een uniek systeem omdat bij inbraak met één druk op de knop hulp wordt ingeroepen van buurtbewoners én direct de gemeenschappelijke meldkamer 112 wordt gealarmeerd.

Zodra het alarmeringssysteem Alert4Home beweging detecteert in de woning, krijgt de bewoner een oproep op zijn telefoon. De bewoner kan op dat moment meeluisteren naar wat er in de woning gebeurt. Bij verdenking van onraad, waarschuwt de bewoner met 1 druk op de knop buurtbewoners en de meldkamer van 112. Buurtbewoners wordt gevraagd de omgeving van de woning in de gaten te houden (bevinden er zich onbekende figuren, staan er vreemde auto's in de straat). De gegevens van de buurtbewoners zijn voor de meldkamer 112 en politie van cruciaal belang. Deze vergroten namelijk de pakkans van de inbreker.

In 2011 hebben 1629 inbraken plaatsgevonden in de gemeente Tilburg. Verzekeraar Interpolis berekende dat daarmee een schadebedrag is gemoeid van 3.258.000. In een poging dit terug te dringen, hebben de verzekeraar, gemeente, politie Midden- West-Brabant en de gezamenlijke meldkamer 112 de handen ineen geslagen.
Provincie:
Tag(s):