zondag, 19. augustus 2012 - 13:39

Inbreker bedreigt en beledigt agenten na heterdaadaanhouding

Enschede

Vrijdagavond is omstreeks 21.15 uur een 40-jarige inbreker uit Enschede op heterdaad aangehouden bij een woninginbraak aan de Oosterstraat in Enschede. 'Bij zijn aanhouding heeft de man een agente beledigd en bedreigd', meldt de politie zondag.

Vrijdagavond kreeg de politie verschillende meldingen binnen van pogingen woninginbraak. Toen agenten bij de Papaverstraat kwamen, werden zij aangesproken door verschillende buurtbewoners.

Omstanders gaven aan dat de inbreker zich zou bevinden in een woning aan de Oosterstraat. Agenten betraden de woning en zagen dat aan de achterzijde van de woning een raam was vernield. Uiteindelijk werd op de zolderverdieping de inbreker aangetroffen, de 40-jarige inbreker uit Enschede werd direct aangehouden.

Bij zijn aanhouding werd de inbreker agressief en beledigde en bedreigde een agente. Hiervan heeft de agente inmiddels aangifte gedaan. De Enschedeër is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De man wordt verdacht van nog drie inbraakpogingen op diezelfde avond, bij woningen aan de Begoniastraat, Papaverstraat en aan de Van Alphenstraat.
Provincie:
Tag(s):