zondag, 13. mei 2012 - 22:48

Inbreker gevangen met reddingboot

Dordrecht

Meestal zijn onderkoelde personen blij met de komst van een reddingboot, de onfortuinlijke inbreker was minder gelukkig na zijn vluchtpoging in de Oude Maas. De crimineel kon snel na aankomst van de reddingboot worden gearresteerd.

Een bewoner van de Reigerstraat in Zwijndrecht heeft in de nacht van zaterdag op zondag een inbreker op heterdaad betrapt. De crimineel sloeg op de vlucht voor de bewoner en een in de haast gewaarschuwde buurman waarbij enkele rake klappen vielen. In een poging te ontsnappen is de inbreker uit wanhoop de Oude Maas in gesprongen.

De politie was ondertussen een klopjacht gestart naar de gevluchte inbreker. Bij de mededeling dat de man het water van de Oude Maas in was gesprongen, alarmeerde een zeer alerte 112 centralist direct de bemanning van de KNRM in Dordrecht, vanwege onderkoeling door de lage watertemperatuur.

De verdachte was door het water naar een stenen dam in de Oude Maas gezwommen. Vanaf de wal was de man niet meer zichtbaar. Ter plaatse zag de bemanning van reddingboot DRB – 49 al vrij snel een persoon plat op de glooiing achter de dam liggen.

Met een aantal agenten aan boord voer de DRB – 49 met gezwinde spoed naar de dam. De crimineel werd rillend van de kou snel aangehouden. De man werd vervolgens met de reddingboot naar de gereed staande ambulance gebracht voor controle en geboeid afgevoerd naar het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):