vrijdag, 28. december 2012 - 11:52 Update: 17-09-2018 15:10

Inbreker na wilde achtervolging aangehouden

Inbreker na wilde achtervolging aangehouden
Foto: Archief FBF.nl
Drenthe

De politie heeft vrijdagmorgen een 24-jarig man uit Emmen aangehouden op verdenking van inbraak en diefstal van een personenauto.
Door de Meldkamer Noord-Nederland was een algemeen bericht verspreid over een gestolen auto die bij een inbraak in Emmen was gestolen. Surveillerende agenten zagen de gestolen auto op de Mercuriusweg in Ter Apel rijden. Toen de bestuurder de agenten zag, ging hij en een inzittende, er als een haas vandoor.

Agenten zetten direct een achtervolging in. Tijdens de achtervolging werden snelheden van 160 tot 180 km/per uur bereikt. In de Runde NZ in Emmer Compascuum werd de auto onbeheerd aangetroffen. Een alerte getuige sprak de agenten aan en gaf een duidelijk signalement van een vermoedelijke verdachte. Door meerdere eenheden werd de omgeving strategisch afgezet. Bij een zoekactie naar de verdacht werden twee diensthonden ingezet. Na een korte zoekactie kon de 24-jarige verdachte aan het Oosterdiep OZ worden aangehouden. De Emmenaar moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten in het cellencomplex in Assen. De gestolen auto werd in beslaggenomen. De politie Drenthe stelt een onderzoek in naar de inbraak en de identiteit van de tweede verdachte.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: