vrijdag, 4. mei 2012 - 13:13

Inbreker op de vluchtgeslagen om gegooide lolly

Den Haag

Onder het motto “samen zijn we 18!” voorkwam een 9-jarige zoontje van de bewoners van een woning aan het B.Thoenplantsoen een inbraak, samen met zijn 9-jarige vriendje. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

De jongen speelde donderdag rond 13.30 uur in een speeltuin vlakbij zijn huis. Tijdens het spelen zag hij een vreemde man bij zijn woning. Samen met zijn vriendje besloot hij poolshoogte te gaan nemen.

Lolly
Terwijl zij op de man af liepen zagen zij dat hij met iets tegen het raamkozijn aan het slaan was. Onverschrokken kozen de beide helden de aanval en bekogelden de crimineel met een voorhanden zijnde tak en een lolly. De inbreker schrok hier zo van dat hij de benen nam. De inbreker heeft alleen het cilinderslot van de woning buit kunnen maken.

Signalement inbreker
De inbreker is een man met zwart haar en een getinte huid, tussen de 1.90 m en 2.00 m groot, met opvallende bakkebaarden en een baard. De man droeg een driekwart donkere jas en een schoudertas waar mogelijk een breekijzer in zat.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze inbraak of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van deze inbreker? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):