dinsdag, 27. november 2012 - 21:03

Inbrekers aangehouden na botsing tijdens achtervolging

Aalten/Groenlo

De politie heeft dinsdagmiddag vier inbrekers aangehouden in de Achterhoek. 'Het viertal was overlopen bij een inbraak in een woning Aalten', meldt de politie dinsdag.

Zij gingen er in een auto vandoor. Er volgde een achtervolging. Bij Groenlo botste de vluchtende automobilist tegen een tegenligger. Er raakte niemand gewond.

De politie kreeg rond 15.45 uur een melding dat er inbrekers waren overlopen bij een woning aan de Pasdijk in Aalten. De vier inbrekers gingen er met een auto vandoor. Meerdere politie-eenheden gingen op zoek. De auto werd gezien op de Twenteroute, de N318, en reed richting Eibergen.

Agenten gaven de automobilist een stopteken maar deze ging er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging verloor de bestuurder ter hoogte van Groenlo door onbekende oorzaak de controle over de auto en botste tegen een tegenligger. Geen van de inzittenden in beide auto’s raakten gewond.

De vier inzittenden, drie mannen en een vrouw, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de woning in Aalten bleek te zijn ingebroken. Het is nog onduidelijk of er iets gestolen is. De verdachten zijn voor nader verhoor en onderzoek ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):