vrijdag, 18. mei 2012 - 13:49

Inbrekers betrapt door hongerige baby

Den Haag

Het voeden van een baby zorgde er in de nacht van donderdag op vrijdag voor dat een Hagenaar twee inbrekers midden in de nacht op heterdaad betrapte. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

De bewoner van een woning aan de Zevenwoudenlaan had rond 03.25 uur net zijn baby een nachtvoeding gegeven, toen hij een vreemd licht zag. Hij ging op onderzoek uit en zag een blanke jongeman op de eerste etage van de woning aan een richel hangen.

Toen de jongeman de bewoner zag, liet hij zich op de grond vallen en ging er vandoor. De bewoner zag een negroïde man in een kleine zwarte auto stappen en met hoge snelheid wegrijden. Hij waarschuwde gelijk de politie.

Aanhouding
Een surveillance-eenheid van de politie die de melding doorkreeg, zag een kleine zwarte auto op de Erasmusweg rijden. De auto reed met hoge snelheid. Toen de bestuurder de politieauto zag, minderde hij snelheid.

De agenten zagen dat de bestuurder een negroïde man was en dat naast hem een blanke man zat. Na een korte achtervolging lieten ze de auto stoppen en werden de twee inzittenden, twee Hagenaars van 21 en 22 jaar oud, aangehouden.

Inbrekerswerktuig
In de auto werden meerdere inbrekerswerktuigen aangetroffen. De verdachten werden ingesloten voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):