dinsdag, 8. mei 2012 - 10:40

Inbrekers mishandelen bewoner Leeuwarden

Leeuwarden

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 20-jarige inwoner aangehouden voor inbraak en mishandeling. Omstreeks 03.00 uur werd een 61-jarige inwoner van Leeuwarden wakker omdat hij gestommel hoorde in de woonkamer van zijn woning in de Curacaostraat.

Toen hij polshoogte ging nemen bleek dat er twee in brekers in zijn woning waren. Eén van de in brekers greep de 61-jarige vast maar de Leeuwarder verzette zich hevig en raakte in gevecht met de beide dieven.

Hierbij werd de 61-jarige geslagen en raakte hij gewond aan zijn hoofd en hand. Op een gegeven moment lukte het de 61-jarige om in het trapportaal van de woning te komen en om hulp te schreeuwen. Eén van de inbrekers zag toen kans om via het trapportaal weg te vluchtten. De 20-jarige werd even later achter woning aangetroffen. Hij was vermoedelijk vanaf een balkon naar beneden gesprongen en gewond geraakt.

De 20-jarige is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de tweede verdachte.
Provincie:
Tag(s):