maandag, 16. januari 2012 - 11:45

Inbrekers rijden in op agente

Een getuige zag op zondagavond dat er op de Zanglijster een onbekende auto geparkeerd stond en dat jongemannen daar door de straat liepen en overal bij woningen naar binnen keken De getuige zag in de buurt een vrouw lopen, waarvan hij wist dat zij bij de politie werkte. Hij sprak haar aan en vertelde zijn bevindingen.

De agente liep langs de betreffende auto en zag dat daar iemand in zat. Ook zag zij een andere man op straat lopen. Zij belde de politiemeldkamer en gaf haar bevindingen en het kenteken van de auto door. Inmiddels waren twee buurtbewoners bij de auto gaan staan. De bestuurder voelde kennelijk nattigheid, waarop hij zijn auto startte en wegreed. De agente stond op de weg en moest wegspringen om niet door de vluchtende auto te worden aangereden.

De verdachte reed door, stopte verderop en liet enkele mannen instappen. De agente was achter de auto aangerend. Toen de auto de tweede keer stopte om een man in te laten stappen, wist zij deze verdachte beet te pakken. De verdachte rukte zich echter los, dook in de auto, waarna de auto ervandoor ging.

De verdachten bleken te hebben geprobeerd bij een woning aan de Zanglijster in te breken. Kennelijk waren zij vroegtijdig bij hun criminele activiteiten gestoord, want daar waren zij nog niet binnen geweest.

Agenten keken in de omgeving naar de vluchtauto uit. Die zagen zij op de Rijksweg A1 ter hoogte van Eembrugge rijden. De achtervolging werd ingezet. Die leidde naar de Rijksweg A27, waar de afslag Hilversum werd genomen. Daar stopten de verdachten. Zij gingen er te voet vandoor.

Twee van hen konden vrij snel in de buurt van de auto worden aangehouden. De twee anderen hadden zich in de bosschages verstopt. Zij werden met de hulp van een politiehond opgespoord.

Alle vier de verdachten, twee jongemannen van 21, één van 20 en één van 23 jaar allen uit Amsterdam, werden naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. De agente die bijna was aangereden, deed aangifte van poging tod doodslag.
Provincie:
Tag(s):