woensdag, 4. april 2012 - 22:10

Inbrekers slaan toe in buitengebied Drenthe

Regio

De afgelopen maanden wordt er weer veel ingebroken in schuren en loodsen in vooral het buitengebied van Drenthe.

In Drenthe, maar ook in andere provincies van Nederland, wordt deze vorm van inbraak steeds populairder bij criminelen. De politie waarschuwt mensen hun schuren goed af te sluiten en alert te zijn op verdachte auto’s en personen.

Kennelijk is er een goede markt voor (tuin)gereedschap, grasmaaiers, kettingzaken, fietsen e.d.. Het aantal inbraken in schuren en loodsen neemt namelijk gestaag toe. Alleen al dit jaar is er in de gemeenten De Wolden, Westerveld, Midden-Drenthe, Hoogeveen en Meppel 113 keer ingebroken en 18 keer geprobeerd in te breken in schuren en loodsen. De buit varieert van soms een enkel stuk tot voor vele tienduizenden euro’s aan gereedschap, werktuigen en fietsen.

Het opsporen en aanhouden van daders is niet eenvoudig. Een enkele keer lukt het de politie een verdachte aan te houden, slechts zelden worden gestolen spullen teruggevonden. Om effectief op te kunnen treden heeft de politie de hulp van burgers nodig. Snelle en goede meldingen met juiste informatie zijn belangrijk. De politie roept daarom mensen op verdachte zaken snel te melden.

Vooral schuren en loodsen in- en rondom kleinere plaatsen zijn doelwit van dieven. De politie vermoedt dat men vaak vooraf de boel verkent door rond te rijden en daarbij te letten op geschikte schuren. Vaak is vanaf de weg te zien wat er zoal in een (vaak openstaande) schuur te halen is. In de grotere plaatsen is het aantal schuurinbraken veel geringer en lijken deze inbraken willekeuriger plaats te vinden. Hierbij hebben de dieven het ook meer gemunt op (dure) fietsen en klein gereedschap. Om binnen te kunnen komen worden deuren opengebroken maar ook niet zelden kan men eenvoudig naar binnen lopen omdat de schuur gewoon open staat of niet op slot zit.
Provincie:
Tag(s):