maandag, 5. maart 2012 - 10:08

Inbrekers weten aan politie te ontkomen na inbraak fietsenzaak

Joure

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond 04.00 uur een onderzoek ingesteld naar een diefstal van een bestelbus die op de Blauwhoflaan in Joure werd gestolen en een inbraak in een rijwielwinkel aan de Tolhuiswei waarbij 20 fietsen werden gestolen.

Agenten zagen rond 03.40 uur een auto snel door Joure rijden en besloten de bestuurder te controleren. Op de Tolhuiswei troffen zij de betrokken auto en de bestuurder aan bij de rijwielzaak.

De man had een inbraakalarmmelding gekregen en ging poolshoogte bij zijn zaak nemen. Daar bleek te zijn ingebroken. Uit het bedrijf waren 20 fietsen gestolen. De agenten stelden vervolgens in de omgeving een onderzoek in.

Een uur later zagen de agenten op de A6 een bestelauto met hoge snelheid en met een kapot achterlicht rijden en besloten deze te controleren. Toen zij het voertuig naderden sloeg deze af in de richting van Sint Nicolaasga en reed vervolgens bij het zien van de politieauto met hoge snelheid in de richting van Follega.

Nadat zij de bestuurder een stopteken hadden gegeven, stopte de bestelwagen en sprongen twee mannen uit de auto en renden de weilanden in. Een zoektocht in de omgeving leverde geen aanhoudingen op. Uit onderzoek bleek dat de bestelwagen ook van diefstal afkomstig te zijn en was eerder die nacht gestolen op de Blauwhoflaan. In de laadruimte werden 20 nieuwe fietsen aangetroffen.
De benadeelden doen aangifte.
Provincie:
Tag(s):