maandag, 5. november 2012 - 16:07

Inbrekersduo (18) pleegde bijna 30 inbraken

Maastricht

Twee jongemannen van 18 jaar uit Maastricht en Noorbeek worden door de politie verantwoordelijk gehouden voor bijna dertig inbraken in de afgelopen maanden. Dit heeft de politie maandag laten weten.

Het tweetal zou van juli tot en met oktober in huizen hebben ingebroken in diverse dorpskernen van de gemeenten Maastricht, Meerssen, Eijsden-Margraten en Valkenburg. De buit werd grotendeels doorverkocht.

De bal kwam aan het rollen toen de 18-jarige Maastrichtenaar begin oktober op het dievenpad was in Schin op Geul samen met een 15-jarige stadgenoot. De twee werden op heterdaad betrapt.

Uit onderzoek bleek dat de 18-jarige Maastrichtenaar alleen op dat moment met de 15-jarige aan het inbreken was, maar veel meer op zijn kerfstok moest hebben en wel in combinatie met de 18-jarige jongeman uit Noorbeek. Die werd later in oktober aangehouden.

Samen worden ze verdacht van 28 inbraken. Hierbij werden vooral televisies, sieraden, horloges en erfstukken buitgemaakt. Sommige sieraden en erfstukken zijn terug bij de eigenaren.

Alle drie de verdachten zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):