maandag, 26. maart 2012 - 12:44

Inflight call met André Kuipers in Artis

Amsterdam

Op donderdagmiddag 5 april staat Artis in direct contact met de Nederlandse ESA-astronaut André Kuipers via een inflight call. Dat is een live videoverbinding tussen de aarde en het internationale ruimtestation (ISS).

De NASA en ESA geven slechts toestemming voor enkele inflight calls. André Kuipers is groot Artis-fan en wilde niets liever dan een live videoverbinding met Artis. De NASA en de ESA hebben zijn wens gehonoreerd. Dit is een bijzondere aanvulling op het educatieve aanbod van Artis, waar naast lessen over dieren en planten ook lessen over de ruimte worden gegeven.

Tijdens de inflight call, die 15 minuten duurt, zal ESA-astronaut André Kuipers in verbinding staan met Artis. Burgemeester Eberhard van der Laan stelt een vraag, evenals Artis-professor Erik de Jong, enkele leerlingen van Amsterdamse scholen en een Artis-lid. Voor de liefhebbers staat er verder een reis door de ruimte en een rondleiding door Artis op het programma.

Artis de Marsis en André Kuipers

André Kuipers heeft Artis de Marsis meegenomen naar het ISS. Zij kennen elkaar sinds de opening van het vernieuwde Planetarium in 2007. Zij ontmoetten elkaar weer in oktober, toen Kuipers naar Artis kwam net voordat hij naar Sterrenstad vertrok. Hij heeft toen voorbereidingen getroffen om een live verbinding tussen het ruimtestation ISS en het Artis Planetarium mogelijk te maken. Op artis.nl/enverder is de ruimtereis van Artis de Marsis te volgen.
natuureducatie en meer.

Het Planetarium werd geopend ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van Artis. Dit om het educatieve aanbod van Artis, waar jaarlijks meer dan 100.000 scholieren en studenten gebruik van maken, te verbreden. Naast lessen over dieren en planten zijn er sindsdien ook lessen over het heelal in Artis te volgen. Dagelijks worden in het Planetarium voorstellingen vertoond in de grote koepel en kunnen bezoekers live naar de ruimte reizen.

Foto: Artis de Marsis zweeft door ISS.
Provincie:
Tag(s):