zaterdag, 17. maart 2012 - 20:37

Informatiecentrum ‘Nijmegen omarmt de Waal’ opent haar deuren

Nijmegen

Op vrijdag 16 maart is het nieuwe informatiecentrum ‘Nijmegen omarmt de Waal’ officieel geopend.

Hier kunnen bezoekers terecht voor actuele informatie over vijf grote gezichtsbepalende bouwprojecten langs beide oevers van de Waal. Het informatiecentrum bevindt zich op de benedenverdieping van het drijvende restaurant Quirin’s aan de Waalkade in Nijmegen.

Het gezicht van Nijmegen zal de komende jaren ingrijpend veranderen door vijf grote Waalprojecten: Ruimte voor de Waal (met o.a. de dijkteruglegging bij Lent), de bouw van stadsbrug De Oversteek, ontwikkeling van het centrum van de Waalsprong (De Citadel), ontwikkeling van woon-werkgebied het Waalfront in Nijmegen-West en een facelift van de Waalkade en omgeving. De projecten maken dat de rivier in de toekomst niet langer langs, maar door Nijmegen stroomt: ‘Nijmegen omarmt de Waal’. Onder die vlag gaat de gemeente Nijmegen deze bijzondere gebieds­ontwikkeling de komende jaren over het voetlicht brengen, onder meer met het drijvende informatiecentrum.

De gebiedsontwikkeling ‘Nijmegen omarmt de Waal’ is al volop gaande. Dat is zichtbaar vanuit het informatiecentrum, dat nu en straks uitzicht biedt op de werkzaamheden in (een deel van) het gebied. Maar komt ook tot uiting in de ‘werk in uitvoering’-look binnenin het informatiecentrum. Een maquette toont hoe de projecten zich tot elkaar verhouden. Er zijn informatiezuilen en beeldschermen met foto’s en filmpjes van de projecten te zien en er worden presentaties en rondleidingen verzorgd.

Het informatiecentrum is geopend op woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Er kunnen ongeveer 50 personen tegelijk terecht. Groepen die een presentatie willen krijgen, kunnen een afspraak maken via mail: nijmegenomarmtdewaal@nijmegen.nl of telefoon: 06 - 11700733.
Provincie:
Tag(s):