woensdag, 7. november 2012 - 8:51 Update: 08-07-2014 0:45

ING gaat 2350 banen schrappen, mokerslag voor werknemers

Amsterdam

Bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal heeft ING bekendgemaakt dat de bank 2350 banen gaat schrappen.

Hiervan zullen bij de verzekeringstak Nationale-Nederlanden 1350 banen verdwijnen en bij de bankdivisie 1000 banen. Dit melden diverse media woensdag.

Het is nog niet duidelijk waar de ontslagen precies zullen vallen, maar Nederland zal niet buiten schot blijven, zeker niet als het gaat om de 1350 arbeidsplaatsen bij bij Nederlandse verzekeringsdochter Nationale-Nederlanden. ING-topman Jan Hommen: "Het is pijnlijk om vandaag zulke ingrepen te moeten aankondigen." Hommen liet weten dat de maatregelen noodzakelijk zijn om het bedrijf op de langere termijn sterker te maken.

De ING boekte afgelopen kwartaal 600 miljoen euro winst, maar dat is minder dan de helft van een jaar geleden. Door nu in te grijpen bij verzekeraar Nationle Nederlanden wil ING vanaf 2014 200 miljoen euro besparen. En bij Commercial Banking moeten de kosten in 2015 met 260 miljoen euro worden verlaagd.

Voor de werknemers komt het nieuws van de reorganisatieals een mokerslag, zegt Fred Polhout, bestuurder bij FNV. Polhout: "Er ligt een sociaal plan, dat is op zich mooi. Maar de meeste baat hebben de werknemers bij het behoud van werk, binnen of buiten de onderneming", zo schrijft RTL Nieuws. Maar Polhout vindt de reorganisatie wel nodig en zegt hierover: "Het geeft aan hoe vreselijk het gaat in de hele verzekeringssector. De meeste verzekeringsproducten zijn dood. De kosten moeten omlaag, anders valt het hele bedrijf om."

Precies een jaar geleden maakte ING bij de presentatie van de kwartaalcijfers ook een fors banenverlies bekend. Toen zei ING dat er 2000 banen bij de bank zouden verdwijnen en 700 banen bij de mensen die ING inhuurt.
Categorie:
Tag(s):