donderdag, 1. maart 2012 - 19:21 Update: 08-07-2014 0:54

Ingegroeide teennagels komen het meest voor bij ‘hogehakkendraagsters’

Draagsters van hoge hakken hebben verschillende voetproblemen. Maar de ingegroeide teennagel staat op nummer 1 aldus het Loyola University Health System.

Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden. En dat geldt vaak voor de liefhebsters van hoge hakken. Vaak zijn hoge hakken, puntige schoenen of krappe schoenen de manier om ingegroeide teennagels te krijgen. Door de druk die er de hele tijd is op de nagel (vaak die van de grote teen) duwt de nagel zich in de huid. Dit kan tot infecties en heel wat pijn lijden.

Het enige dat je er aan kunt doen is geen krappe, puntige schoenen dragen. En dus ook geen hakken. Maar veel vrouwen hebben meer ook voor het uiterlijk en nemen ingegroeide teennagels op de koop toe. Toch is dit niet even verstandig. Door de ingegroeide teennagel kan er een blijvende schade optreden aan de nagel. Ook kunnen er ernstigere complicaties voordoen.

Hoewel het erg pijnlijk is moeten diabetici extra opletten met een ingegroeide teennagel. Het genezen van dit ongemak is door een slechtere doorbloeding een stuk lastiger. Vrouwen die de ingegroeide teennagel niet op tijd laten behandelen kunnen zelfs tot een amputatie leiden. Dan toch maar even de hoge hakken aan de kant.
Categorie:
Tag(s):