woensdag, 13. juni 2012 - 17:36

Inschrijving Innovatieprijs Toerisme 2012 geopend

Jaarlijks organiseert de Provincie Zeeland de Innovatieprijs Toerisme. Geïnteresseerden die een innovatief project aan het ontwikkelen zijn of inmiddels gerealiseerd hebben kunnen hun project vanaf 15 juni aanmelden. Om kans te maken op de Innovatieprijs Toerisme 2012 dienen initiatiefnemers hun project zelf aan te melden.

Net als vorig jaar wordt de winnaar van de prijs gekozen door het publiek tijdens de Toeristische Ontmoetingsdag in november van dit jaar.
Innovatieprijs Toerisme

Om innovatieve ontwikkelingen in de sector te stimuleren reikt de Provincie Zeeland ieder jaar de Innovatieprijs Toerisme uit aan het meest vernieuwende project uit de Zeeuwse vrijetijdsindustrie.

Met de prijs beoogt de Provincie onder andere om innovatieve ontwikkelingen onder de aandacht te brengen en is een middel om elkaar te inspireren. Door de jurybeoordeling en publiciteit die onderdeel uitmaken van de Innovatieprijs kunnen initiatiefnemers nieuwe ideeën opdoen en kunnen nieuwe samenwerkingen tot stand komen.

Voor de Innovatieprijs komt een breed scala aan projecten en initiatieven in aanmerking. Het kan gaan om nieuwe concepten, producten, diensten, toepassingen of vormen van samenwerking die nieuw zijn voor Zeeland. Wel dient het project recent te zijn ontwikkeld of gerealiseerd. Alle organisaties kunnen zich voor de prijs inschrijven, zowel kleine als grote bedrijven, overheden, non-profit organisaties, kennis- en onderwijsinstellingen maar ook individuen kunnen meedoen.

De binnengekomen inzendingen worden beoordeeld door een jury aan de hand van de criteria innovativiteit, economische meerwaarde, ondernemersrisico en duurzaamheid. De projecten met de hoogste score worden genomineerd. Uit deze genomineerde projecten wordt door het publiek op de Toeristische Ontmoetingsdag de winnaar gekozen. Het winnende project wordt beloond met een cheque van €5.000,- welke wordt uitgereikt door Sjoerd Heijning, de gedeputeerde van recreatie en toerisme.

Inschrijven kan van 15 juni tot en met 15 september 2012 door middel van het invullen van het deelnameformulier op de website http://loket.zeeland.nl/innovatieprijs_toerisme.
Provincie:
Tag(s):