vrijdag, 3. augustus 2012 - 14:05

Intensief behandelplan voor ontuchtpleger met paarden

Alkmaar

De rechtbank in Alkmaar heeft een 29-jarige man uit Alkmaar een gevangenisstraf opgelegd van drie maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Dit heeft de rechtbank vrijdag bekendgemaakt.

De celstraf hoeft de man dus niet uit te zitten, op voorwaarde dat hij zich laat behandelen voor zijn stoornissen en geen strafbare feiten
pleegt gedurende de proeftijd. Bovendien moet hij een werkstraf verrichten van zestig uur. Het vonnis is in overeenstemming met de eis van de officier van justitie.

De rechtbank in Alkmaar veroordeelt de man voor het met zijn hand binnendringen van de vagina van drie paarden. Dat gebeurde in september 2011 in de gemeente Bergen. De ontuchtpleger heeft aangevoerd dat hij zijn bekentenis onder druk had afgelegd nadat hij door onbekenden was mishandeld.

De rechtbank gaat echter uit van de juistheid van zijn verklaringen bij de politie, ook omdat de hij is gezien op camerabeelden in de stal en omdat getuigen later bij de paarden gedragsveranderingen zagen. De man was al eens eerder veroordeeld voor ontucht met dieren.
Provincie:
Tag(s):