dinsdag, 25. september 2012 - 20:15

Internationale criminele drugs- en witwasorganisatie opgerold

Nijmegen

De Regionale Recherche van Politie Gelderland-Zuid heeft samen met de Belgische en Marokkaanse politie en justitie gezamenlijk onderzoek gedaan naar een internationale drugs- en witwasorganisatie.

Op de actiedag van dit onderzoek zijn dinsdag 25 september in Nederland, België en Marokko doorzoekingen gehouden en aanhoudingen gedaan.

In Nederland zijn 12 doorzoekingen geweest. Daarbij zijn 300 kg hash, 60.000 euro contant geld, 5 geprepareerde bestelauto’s voor de drugstransporten, 3 auto’s en 1 nepmitrailleur en veel administratie in beslag genomen.

Verder zijn twee verdachten aangehouden die een prominente rol spelen in de criminele organisatie: een 41-jarige man uit Amsterdam en een 26-jarige inwoner van Culemborg. De Culemborgse verdachte is niet de (mede-)eigenaar van de coffeeshop Atlas in Culemborg.

De twee eigenaren zijn wel verdachten in het onderzoek, maar nog niet aangehouden. Een van hen verblijft namelijk in Marokko en is niet uitgeleverd. In verband met de tweede verdachte zijn vandaag doorzoekingen verricht ter informatievergaring.

In België zijn uiteindelijk 12 aanhoudingen verricht. Ook zijn in 25 panden (20 panden in Luik en 3 in Brussel) doorzoekingen geweest. Daarbij is o.a. 15.000 euro contant geld in beslag genomen.

In Marokko zijn drie panden doorzocht. De doorzoekingen waren onder regie van de politie Gelderland-Zuid. Verder zal het onderzoek in Marokko voor een belangrijk deel gericht zijn op al het vermogen en bezittingen in Marokko. De resultaten van deze doorzoekingen zijn nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):