maandag, 29. oktober 2012 - 12:49

Internationale floret toernooi voor 41e keer van start

Ter Apel

Op zaterdag 3 en zondag 4 november zal in de sporthal aan de Heemkerakkerstraat in Ter Apel het Wapen van Vlagtwedde voor de 41e keer worden georganiseerd. Het Wapen van Vlagtwedde is het grootste internationale floret-schermtoernooi van Nederland met deelnemers uit meerdere landen.

Ook dit jaar is er weer een groot aantal landen vertegenwoordigd waaronder: Nederland, Duitsland, Engeland, Denemarken en Zweden. Uit alle landen zijn deelnemers in allerlei leeftijdscategorieën vertegenwoordigd. Dit maakt het toernooi uniek in Nederland en daar mag de Schermvereniging van Ter Apel (SVTA) als “kleinste” schermvereniging van Nederland dan ook erg trots op zijn.

De schermsport wordt internationaal beoefend waarbij Nederland als schermland een van de kleinere deelnemers is. Desalniettemin wordt het Wapen van Vlagtwedde bij de deelnemende landen als zeer goed ervaren. Niet voor niets staat het toernooi als verplicht onderdeel op de kalender voor de beginnende schermers in Denemarken en Engeland. Ook in Nederland heeft een aantal verenigingen het Wapen van Vlagtwedde opgenomen in het opleidingstraject voor de beginnende schermers. Daar mogen we als Schermvereniging Ter Apel toch best trots op zijn.

De reden dat het Wapen van Vlagtwedde internationaal zo’n groot succes is wordt, volgens SVTA, veroorzaakt door enerzijds de internationale inbreng maar daarnaast ook vanwege de gezelligheid.
De meeste schermers komen elk jaar terug omdat het een gezellig toernooi is met een ongedwongen sfeer, maar waar het schermen wel voorop staat.
Provincie:
Tag(s):