maandag, 22. oktober 2012 - 16:12

Inval FIOD woonwagenkamp Waalre

Waalre

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft maandag op een woonwagenkamp in Waalre een woning en een loods doorzocht. ´Dat gebeurde in een onderzoek naar de import van vermoedelijk duizenden kilo's Apaan´, meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag.

Apaan is een stof waarvan eenvoudig BMK kan worden gemaakt, de belangrijkste grondstof voor amfetamine. Het is zonder
vergunning verboden Apaan in te voeren.

Tijdens de doorzoekingen in Waalre heeft de FIOD vandaag 5500 euro contant geld in beslag genomen en ongeveer een kilo caffeine, een versnijdingsmiddel voor drugs. Ook zijn verschillende documenten en gegevensdragers in beslag genomen.

In dit onderzoek, onder leiding van het Landelijk Parket, zijn vorige week dinsdag al een 30-jarige en een 26-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De rechter-commissaris van de rechtbank in Den Bosch heeft deze twee verdachten afgelopen vrijdag voor 14 dagen in bewaring gesteld.

In de woning van de 30-jarige verdachte vond de FIOD ruim 24.000 euro contant geld en vijf horloges, waaronder enkele zeer waardevolle exemplaren. Deze man wordt ook verdacht van witwassen.

Het vermoeden bestaat dat de verdachten eens in de twee weken een partij van 600 kilo Apaan vanuit China lieten invliegen op de luchthaven van Frankfurt. Daar werd de lading opgehaald en met een gehuurde bestelbus naar de omgeving van Eindhoven gereden.

De FIOD vond eind juni een lading met 600 kilo Apaan in een loods op het woonwagenkamp in Waalre. In deze loods zijn toen ook sporen van synthetische drugs aangetroffen.

Bij de doorzoekingen in Waalre waren vandaag ongeveer 90 man betrokken. De FIOD kreeg bijstand van de ME, die niet in actie hoefde te komen. Ook werd een geldhond ingezet.
Provincie:
Tag(s):