dinsdag, 16. oktober 2012 - 17:58

Inval Satudarah om verdenking witwassen opbrengsten uit hennepteelt

Enschede

De Nationale Recherche en de politie Twente hebben vandaag een grootschalige actie uitgevoerd tegen georganiseerde hennepteelt en -handel, waarbij vermoedelijk overwegend leden van de motorclub Satudarah in Enschede zijn betrokken. Dit laat het Landelijk Parket weten.

In Enschede en Almelo zijn drie hennepkwekerijen met honderden planten aangetroffen en ontmanteld. De politie verrichtte op drie adressen in Enschede zes aanhoudingen omdat in de doorzochte woningen drie vuurwapens werden gevonden. Het gaat om vijf mannen en een vrouw. Ook is beslag gelegd op vijf kilo hasj en 13.000 euro cash. Zij worden bovendien verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, diefstal van stroom en het witwassen van misdaadgeld.

Bij de doorzoeking van het clubhuis van de Satudarah in Enschede is beslag gelegd op vier motoren. Bij een Satudarah-lid in Epe is verder beslag gelegd op de administratie van de motorclub. De Nationale Recherche onderzoekt ook of een verbouwing van enkele tonnen van het clubhuis van de Satudarah is gefinancierd met de opbrengsten van de hennephandel.
Provincie:
Tag(s):