donderdag, 23. augustus 2012 - 22:42 Update: 08-07-2014 0:47

Invaller Achahbar beloont werklust Feyenoord

[ELF-Voetbal] Feyenoord heeft op de valreep een punt gehaald in het Europa League-duel met Sparta Praag (2-2). De thuisploeg ging rusten met een 0-2 achterstand. Vaclav Kadlec toonde met twee treffers zijn killersinstinct. Door Miguel Nelom en Anass Achahbar (in blessuretijd) kon De Kuip toch nog juichen.

Voorafgaand aan het duel werd er in en rondom De Kuip vooral gesproken over 'de nieuwe spits'. Een jaarlijks terugkerende zoektocht die haast mytische vormen begint aan te nemen. Niet, wel, of toch John Guidetti? In Praag hoeven ze zich in ieder geval geen zorgen te maken over de frontlinie. Met de Kameroener Léonard Kweuke heeft Sparta Praag een ware doelpuntenmachine in huis. De neef van Samuel Eto'o was afgelopen seizoen topscorer met elf doelpunten en heeft deze traditie in het nieuwe seizoen trouw voortgezet: hij schakelde met drie treffers hoogstpersoonlijk Admira Wacker uit, in de derde voorronde van de Europa League.

Eerste helft:

Feyenoord begon de wedstrijd goed met mogelijkheden voor Guyon Fernandez en Daryl Janmaat, maar werd na tien minuten gewaarschuwd door een afstandsschot op de lat van middenvelder Josef Husbauer. Het bleef niet bij waarschuwen. Sparta Praag bleek in de persoon van Vaclav Kadlec over nog een killer te beschikken. Met een tip-in, nota bene na een assist van Kweuke, bracht Kadlec na ruim twintig minuten de stand op 0-1. Amper vijf minuten later schoot diezelfde Kadlec, na een pirouette, de bal opnieuw tegen de touwen. Feyenoord ging hierna haastig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kwam niet verder dan een kanonskogel van Lex Immers, die fenomenaal werd gekeerd door Praag-doelman Tomas Vaclik.

Tweede helft:

Een ongewijzigd Feyenoord mocht, gesteund door het publiek, in de tweede helft proberen de schade te herstellen. Aanvankelijk leek dit een doelloze missie. De thuisploeg oogde onmachtig en kreeg nauwelijks kansen, laat staan mogelijkheden. Maar een raak afstandsschot van linksback Miguel Nelom gaf De Kuip hoop: 1-2, Nelom's eerste doelpunt in een officiële wedstrijd voor de Rotterdammers. Trainer Ronald Koeman bracht direct hierna Ruud Vormer en Omar Elabdellaoui binnen de lijnen in de hoop iets te forceren, maar tevergeefs. Feyenoord kon in aanvallend opzicht geen potten breken. De allerlaatste hoop was gevestigd op invaller Anass Achahbar. En niet onterecht. De talentvolle aanvaller liet De Kuip in blessuretijd ontploffen na een schitterend hakballetje: 2-2.