vrijdag, 27. april 2012 - 14:44

Invoering clubpas gaat door

Maastricht

De invoering van de clubpas in Maastricht gaat door.

Burgemeester Hoes: “Ik ben blij dat de uitspraak in het kortgeding er nu ligt. Het is goed dat we vanaf volgende week maatregelen kunnen nemen waarmee we de drugsgerelateerde overlast in Maastricht aanpakken. De gemeente, politie en openbaar ministerie zijn klaar voor de invoering van de clubpas. De volgende stap is nu op 1 mei als de invoering daadwerkelijk plaatsvindt.”

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag uitspraak gedaan in het kortgeding dat door de coffeeshophouders was aangespannen tegen de invoering van de clubpas. De eisers wilden de voorwaarde over het ingezetenencriterium buitenwerking stellen. Volgens coffeeshophouders is deze voorwaarde in strijd met het nationaal en internationaal geldende discriminatieverbod. De rechtbank heeft de eis van de coffeeshophouders afgewezen.

Dit betekent dat de invoering van de clubpas gewoon doorgaat. De gemeente Maastricht, de politie en het openbaar ministerie gaan dan ook gewoon door met de voorbereidingen om de invoering van de clubpas mogelijk te maken.
Provincie:
Tag(s):