woensdag, 23. mei 2012 - 8:40

Iraakse asielzoekers verruilen kamp voor reguliere opvang

Ter Apel

In Ter Apel verlaten woensdag de Iraakse uitgeprocedeerde asielzoekers het tentenkamp. Een woordvoerder laat weten dat ze naar reguliere opvang gaan, zo meldt de NOS woensdag.

De Irakezen hebben alsnog ingestemd met het aanbod van minister Leers om voorlopig naar opvangcentra te gaan. Hiermee willen ze laten zien dat ze aan een oplossing willen meewerken. Minister Leers heeft de uitgeprocedeerde asielzoekers onderdak aangeboden tot hij half juni spreekt met zijn Iraakse ambtsgenoot Dindar Najman Shafiq Duski.

Eerder wezen de Irakezen het aanbod nog af. Maar de woordvoerder laat weten: 'Maar wij moeten ook water bij de wijn doen. We hebben de afgelopen weken steun in de politiek gekregen, die steun willen wij niet verliezen.'

De Somalische asielzoekers willen niet weg.

De wegen rond het kamp zijn afgezet en er is politie aanwezig. Woensdagochtend praten de woordvoerders van alle asielzoekers met de burgemeester van Vlagtwedde. In het kamp verblijven ongeveer 400 uitgeprocedeerde asielzoekers, vooral Irakezen, Somaliërs, Iraniërs en Afghanen.
Provincie:
Tag(s):