woensdag, 25. april 2012 - 14:21 Update: 08-07-2014 0:29

Jaarlijks 50 doden door auto te water

Per jaar belanden in Nederland 750 personenauto's in (on)diep water. Ongeveer 50 mensen komen daarbij om het leven. De helft komt te overlijden door verdrinking, omdat de ramen en de deuren blokkeren.

Vandaag heeft de politie een nieuw preventie systeem gepresenteerd: REGS, Rescue Escape Guidance System. REGS werkt met sensoren die in de portieren kunnen worden geplaatst. Door de optredende veranderingen in druk en de aanwezigheid van water zorgen de sensoren er automatisch voor dat de zijruiten verbrijzelen. Dit nog voordat de auto definitief zinkt.

Het biedt inzittenden de gelegenheid tijdig het voertuig te verlaten en geeft hulpverleners de kans om inzittenden tijdig te bereiken. REGS is een Nederlandse innovatie die de overlevingskansen voor automobilisten in het water aanzienlijk vergroot.

Centraal Beheer Achmea zegt 'Wij steunen de politie bij dit initiatief om de veiligheid van haar werknemers en alle weggebruikers te vergroten. Wij doen een oproep aan de auto-industrie om serieus te bezien hoe spoedig nieuwe auto's standaard kunnen worden voorzien van het REGS systeem.'
Categorie:
Tag(s):