woensdag, 4. april 2012 - 22:11 Update: 08-07-2014 0:29

Jaguar kondigt nieuwe sportauto aan: de F-TYPE

Adrian Hallmark, Global Brand Director van Jaguar Cars onthulde de auto eerder vandaag op de autosalon van New York. “In september vorig jaar toonden we de C-X16 concept car en de reacties op die auto waren dusdanig positief dat we hebben besloten de ontwikkeling van een compleet nieuwe auto te versnellen.”, aldus Hallmark in New York.

Die auto zal F-type gaan heten, en wordt later dit jaar in zijn definitieve productieversie onthuld. Eén van Jaguar’s belangrijkste merkeigenschappen is sportiviteit, en in de F-TYPE zal dat kenmerk duidelijker dan ooit naar voren komen. De ontwikkeling van het model is een afspiegeling van de ambitie en het zelfvertrouwen van het merk Jaguar en van het verlangen van onze ontwerpers en technici om een auto van wereldklasse te bouwen in een marktsegment waarin we te lang zijn weggeweest. Maar nu niet meer - want de F-TYPE is onderweg.

Door opnieuw gebruik te maken van de kennis die Jaguar heeft van volledig uit aluminium opgetrokken carrosserieconstructies, wordt de F-TYPE gelanceerd als een tweezits convertible waarbij de focus op rijplezier komt te liggen. Een reeks van benzinemotoren zal straks leverbaar zijn, inclusief volledig nieuwe motoren. Stuk voor stuk worden dat motoren die zullen staan voor fantastische prestaties.
Vandaag begint ook de volgende fase van het F-TYPE testprogramma, waarbij prototypes voor het eerst de Jaguar fabriek in Castle Bromwich zullen verlaten en op de openbare weg getest zullen worden.

Ian Hoban, Jaguar's Vehicle Line Director: "Bij de technische ontwikkeling van de F-TYPE is de nadruk op het verbeteren van de rijdynamiek komen te liggen. We zijn verheugd met het resultaat tot dusver en zien er naar uit om binnenkort te kunnen laten zien wat we hebben bewerkstelligd.”

Ian Callum, Director of Design, voegt daar aan toe: “Een echte sportauto moet puur zijn in zowel functie als vorm. Het is een voorrecht voor zowel mijzelf als voor mijn team om de kans te krijgen zo’n auto voor Jaguar te ontwerpen. Jaguar’s C-type, D-type en E-type waren stuk voor stuk sportauto’s die dezelfde puurheid naleefden, elk in hun eigen periode. Ook de F-TYPE sluit aan op die waarden.
De F-TYPE zal binnen afzienbare tijd deel gaan uitmaken van het bestaande modellengamma, bestaand uit de XF sedan en Sportbrake, XJ sedan, XK coupe en XK convertible. De volledige (technische) specificaties van de F-TYPE zullen later dit jaar bekend worden gemaakt. De auto is vanaf medio 2013 leverbaar.
Categorie:
Tag(s):