dinsdag, 17. juli 2012 - 12:37

Jan Mans gestart als burgemeester Gouda

Gouda

Vanaf 15 juli heeft Gouda een waarnemend burgemeester in de persoon van Jan Mans. De heer Mans vult tijdelijk de plek in van Wim Cornelis die met ingang van 1 juli met pensioen ging.

De waarneming van de heer Mans duurt tot half december 2012 wanneer de nieuwe kroonbenoemde burgemeester van Gouda aantreedt.

Jan Mans is met veel enthousiasme aan zijn tijdelijke klus begonnen. “Gouda is een prachtige stad met een fantastisch nieuw gemeentehuis waar ik met plezier een aantal maanden aan de slag ga”.

Ervaren bestuurder
De commissaris van de Koningin heeft gekozen voor het aanstellen van een waarnemend burgemeester met een ruime bestuurlijke ervaring. De heer Mans is 72 jaar en lid van de PvdA. Hij was tijdens zijn lange bestuurlijke loopbaan burgemeester in diverse gemeenten. Landelijke bekendheid verwierf hij als burgemeester van Enschede ten tijde van de vuurwerkramp in mei 2000. De heer Mans was in de afgelopen jaren onder andere waarnemend burgemeester in Maastricht (2010) en Moerdijk (2011).

Nieuwe burgemeester
De procedure voor een kroonbenoemde burgemeester is inmiddels gestart en naar verwachting zal nog eind dit jaar een nieuwe burgemeester voor Gouda aantreden.
Provincie:
Tag(s):