dinsdag, 1. mei 2012 - 11:26 Update: 08-07-2014 0:52

Jans wil niet vooruitlopen op verliespartij tegen Feyenoord

(Elf Voetbal) Ron Jans wil niet op de zaken vooruitlopen. Daarom weigert hij in te gaan op de mogelijkheid dat zijn club sc Heerenveen expres moet verliezen van Feyenoord om Europees voetbal veilig te stellen.

Die bizarre situatie kan zich voordoen als de Friezen zelf woensdag winnen van FC Twente en ook PSV, Feyenoord en AZ hun midweekse wedstrijd winnen. In dat geval heeft Heerenveen er baat bij dat bekerwinnaar PSV geen tweede wordt, zodat het zelf rechtstreeks geplaatst is voor de Europa League.

"Vooralsnog willen we daar liever niet op reageren. De situatie ontstaat als we van FC Twente winnen en daarom heeft het nu geen zin om er wat over te zeggen. Al is het inderdaad een aparte situatie", zegt Jans tegenover De Telegraaf.

"Bij mijn weten is dit de eerste keer dat deze situatie ontstaat. Het is in het voetbal al eens vaker gebeurd dat twee ploegen allebei genoeg hadden aan een remise. Misschien is het in dit geval in de toekomst beter om alleen de bekerwinnaar Europa in te laten gaan. Dan is het jammer voor de verliezer."
Categorie:
Tag(s):