vrijdag, 18. mei 2012 - 10:58

'Jarenlange mishandeling van kinderen in pleegzorghuis'

Nieuwleusen

Tegen een vrouw die jaren lang als pleegmoeder optrad in pleegzorghuis De Loot in Nieuwleussen, hebben drie personen aangifte gedaan van stelselmatige mishandeling. Dit meldt de Stentor vrijdag.

De mishandelingen zouden hebben plaatsgevonden tussen 1980 en 2010. Het zou gaan om geestelijke en lichamelijke mishandeling. Variërend van slaan met de mattenklopper tot het trekken aan haren, zouden ook kinderen buiten in de kou hebben moeten slapen.

Politie IJsselland bevestigt dat er onderzoek wordt gedaan naar aanleiding van een algemene globale aangifte van mogelijke kindermishandeling in de instelling in Nieuwleusen in de periode jaren 1980 — 2010. De aangifte werd vorige week gedaan door een moeder van een van de kinderen.

'De inhoud van deze eerste aangifte en meldingen wordt momenteel uitgewerkt en in overleg met het Openbaar Ministerie op de strafrechtelijke inhoud ervan onderzocht. Daarin wordt o.a. nagegaan in hoeverre er sprake is van mogelijk strafrechtelijk te vervolgen misdrijven', aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):