zaterdag, 19. mei 2012 - 22:16 Update: 08-07-2014 0:27

Jochem Myjer danst tegen kanker

De Stichting 1000dansjes.nl organiseert in de nacht van 25 mei het 1000 Dansjes Festival in de Puddingfabriek in Groningen. Doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

Op de site 1000dansjes.nl zijn al honderden dansfilmpjes ingezonden, onder andere door cabaretier Jochem Myjer. De stichting hoopt dat zoveel mogelijk mensen een dansje sponsoren.

Dansen tegen kanker. Het initiatief is van Club Guy & Roni, het internationale dansgezelschap dat Groningen als thuisbasis heeft. De dansers hebben hier een sterke achterban en willen iets terugdoen voor de stad. En zo ontstond het idee om te dansen tegen kanker. Op de site 1000dansjes.nl staan honderden dansfilmpjes van jong en oud, van stijf tot lenig. Alle inzenders willen graag gesponsord worden en het zou geweldig zijn als ieder filmpje minimaal 100 euro zou opbrengen. In een van de filmpjes danst Jochem Myjer, bij wie onlangs met succes een tumor verwijderd is. De FC Groningen-spelers Bacuna en Luciano dansen eveneens voor het goede doel. De heren zijn soepel in de heupen.

De stichting roept het publiek op om dansjes te sponsoren. Iedere euro is welkom en iedere euro komt terecht bij het UMCG Kanker Researchfonds.
De actie nadert het hoogtepunt. In de nacht van 25 mei wordt in de Groninger Puddingfabriek het 1000 Dansjes Festival gehouden. Deze dansmarathon van 12 uur lang staat symbool voor de zware strijd die kankerpatiënten moeten voeren.

De avond begint met een dinershow en een dansvoorstelling van Club Guy & Roni. Vanaf 24.00 uur start de dansmarathon voor teams (aanmeldingen zijn nog steeds welkom). Er is spetterende livemuziek van Mr. Wallace; het DJ-collectief Ondrstbvn draait de hele nacht door. Zaterdagochtend is er opnieuw live muziek van bigband Groove Department. Om 12.00 uur eindigt de marathon en overhandigt acteur Waldemar Torenstra de cheque met het eindbedrag aan het UMCG Kanker Researchfonds.

Dansteams kunnen zich aanmelden op de site en het publiek is vrijdag 25 mei vanaf 19.00 uur van harte welkom. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar op de site en worden ook aan de deur verkocht. De opbrengst van het dansfestival komt geheel ten goede aan het UMCG Kanker Researchfonds.

Donaties en meer informatie op www.1000dansjes.nl
Categorie:
Tag(s):