donderdag, 11. oktober 2012 - 22:29 Update: 08-07-2014 0:46

Jong Oranje met één been in eindronde EK

(ELFVoetbal) Jong Oranje staat met één been in het eindtoernooi van het Jeugd-EK, dat aankomende zomer in Israël zal plaatsvinden.

De ploeg van Cor Pot moet in een tweeluik met de leeftijdsgenoten van Slowakije deelname aan het toernooi bewerkstelligen. De eerste ontmoeting, op bezoek bij de Slowaken, werd donderdagavond met 0-2 gewonnen.

Toch verliep de wedstrijd allesbehalve vlekkeloos voor Jong Oranje. Nederlands beste talenten slaagden er niet in om een vuist te maken in de eerste helft en wisten pas na de thee de brilstand van het scorebord te schieten.

Marco van Ginkel profiteerde van een uitstekende pass vanuit het middenveld en schoot het leder beheerst voorbij de Slowaakse doelman. Tien minuten voor tijd stelde Oranje de overwinning veilig, toen Luuk de Jong een voorzet van Jerson Cabral richting doel leek te koppen, en daarmee Van Ginkel in staat stelde om zijn tweede van de avond te maken.

Maandag volgt de return op Het Kasteel in Rotterdam.