donderdag, 5. januari 2012 - 23:01 Update: 08-07-2014 0:55

Jonge vrouwen minder tevreden over seksleven dan oudere vrouwen

Jonge vrouwen hebben vaker seks, maar zijn desondanks toch minder tevreden hierover dan oudere vrouwen. Dit blijkt uit een onderzoek uit Amerika.

Op de Universiteit van Californië is een onderzoek gedaan bij 806 vrouwen. Deze vrouwen hadden een leeftijd tussen de 40 en 80 jaar. De helft van de vrouwen had nog seks.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat hoe ouder de vrouwen waren hoe minder seks er was. Maar ondanks dat waren de vrouwen wel tevreden. Ook vrouwen die seksueel helemaal niet meer actief waren zijn daar tevreden over. 47 Procent van de oudere vrouwen was altijd of bijna altijd tevreden over de seksuele activiteiten. De jongere vrouwen daarentegen waren een stuk minder tevreden. Slechts 25 procent reageerde positief op hun seksuele activiteiten.

Een conclusie die uit het onderzoek wordt getrokken is dat er niet altijd aan actieve seks hoeft worden gedaan om een seksuele tevredenheid te hebben. "Ouderen hebben soms al genoeg aan enkel strelen of knuffelen. De emotionele band met de partner en de fysieke aanwezigheid wordt als belangrijker ervaren dan het krijgen van een orgasme", aldus één van de onderzoekers, Susan Trompeter.
Categorie:
Tag(s):