zaterdag, 25. augustus 2012 - 18:31

Jongen (15) met valse vijftigjes aangehouden

Eindhoven

De politie heeft zaterdagmorgen op het Stratumseind een 15-jarige inwoner uit Eindhoven aangehouden omdat hij in het bezit was van 13 valse briefjes van 50 euro.

De jongen werd om 1.45 uur gecontroleerd toen het geld uit zijn zakken kwam. Hij is aangehouden en naar het bureau gebracht. Omdat hij ziek was, vermoedelijk omdat hij onder invloed van drank en drugs was, is hij aan het bureau onderzocht door een arts. De jongen is ingesloten voor de nacht en
er zal onderzocht worden waar de valse briefjes vandaan komen. De ouders van de minderjarige jongen konden snel in kennis gesteld worden omdat ze ook op het Stratumseind waren.

Ongeveer tegelijkertijd met deze melding werd een 28-jarige man uit Eindhoven op het Stationsplein aangehouden omdat hij met een vals briefje van 50 euro had betaald in een horecagelegenheid. Personeel van het café had het door en waarschuwde de beveiliging. Die hielden de man vast tot de politie hem overnam. Ook deze verdachte is ingesloten en de politie onderzoek of er een verband bestaat tussen de twee zaken.
Provincie:
Tag(s):