dinsdag, 8. mei 2012 - 11:44

Jongen aangehouden na 'laseren' politiehelikopter

Montfoort

Een jongen bescheen op maandagavond 7 mei de bemanning van een politiehelikopter met een laserpen. Hij werd even later aangehouden.

Rond 21.20 uur vloog een politiehelikopter boven Montfoort. Daar werd de bemanning vanaf de Laan van Rapijnen, vlakbij de skatebaan, met een laserpen beschenen. De bemanning stelde de politiemeldkamer op de hoogte en gaf een signalement van de verdachte door. De meldkamer stuurde agenten die kant op.

Via de camera onder de helikopter hield de bemanning zicht op de verdachte, die zich in een groep jongeren bevond. Daarbij werd gezien dat hij uit de groep wegliep, iets bovenop de skatebaan gooide en zich weer bij de groep voegde. Toen agenten ter plaatse kwamen, konden zij op aanwijzing van de helikopterbemanning de verdachte, een 17-jarige jongen uit Linschoten, aanhouden. Zij troffen de laserpen bovenop de skatebaan aan en namen hem in beslag.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):