maandag, 12. maart 2012 - 16:31

Jongen met pistool op Hyves door politie opgepakt

Delft

De recherche van Bureau Delft heeft afgelopen weekend de identiteit achterhaald van een jongen die op Hyves met een 'vuurwapen' stond afgebeeld. Dit heeft de politie maandag laten weten.

Onderzoek leidde naar twee verdachten waarbij bij één van hen een 'vuurwapen' werd aangetroffen. Woensdag 7 maart ontdekte de politie dat een jongen met een 'vuurwapen' op Hyves stond afgebeeld. De politie stelde een onderzoek naar deze jongen in.

Toen zij zijn identiteit hadden achterhaald, doorzocht de recherche zondag 11 maart zijn woning aan de Lisztstraat. De 18-jarige verdachte bleek niet thuis te zijn, maar werd later alsnog aangehouden. Ook het wapen, werd niet aangetroffen. Uit verder onderzoek bleek dat het wapen vermoedelijk bij een vriend thuis lag.

Toen agenten in zijn woning aan de Ruijsdaelstraat in Den Haag onderzoek verrichtten, vonden zij onder het matras een 'vuurwapen'. De eveneens 18-jarige verdachte werd aangehouden.

'Vuurwapen'
Het 'vuurwapen' bleek een gaspistool te zijn maar was wel voor afdreiging of bedreiging geschikt. Het wapen nam de politie in beslag. Tegen de twee Delftenaren maakte de politie proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):