vrijdag, 2. maart 2012 - 17:21

Jongetje uit auto safaripark wordt gebeten door jachtluipaard

Hilvarenbeek

Een jongetje van 9 jaar oud is vrijdagochtend rond 10.30 uur in Safaripark de Beekse Bergen door een jachtluipaard in zijn arm gebeten. Dit heeft een woordvoerster van het park tegenover BlikopNieuws bevestigd.

Het jongetje zat samen met zijn moeder in een auto die een safaritocht maakte door het park. In deze auto zat ook nog een ander jongetje samen met zijn moeder.

De inzittenden stapten vervolgens uit de auto waarop het 9-jarige jongetje opeens door een jachtluipaard werd aangevallen en in zijn bovenarm werd gebeten. Toen de twee moeders te hulp schoten liet het dier los. Medewerkers van het park waren met meerdere auto’s snel ter plekke. Het jongetje hield een vleeswond over aan het avontuur en is naar het ziekenhuis gebracht.

Niet uit de auto
‘Op de plek waar het incident gebeurde mag men de auto niet verlaten en moet men de ramen en deuren gesloten houden’, meldt de woordvoerster. ‘Dit wordt meerdere keren met grote borden in het park aangegeven maar vermoedelijk hebben de moeders de borden gemist’, aldus de woordvoerster.

Op de vraag of er naar aanleiding van het incident vanuit het park nog maatregelen worden genomen gaf de woordvoerster aan dat het daar nog ‘te vroeg voor was’ om daar nu een uitspraak over te doen.
Provincie:
Tag(s):