maandag, 8. oktober 2012 - 8:24

'Joran van der Sloot wordt vader'

In een telefoongesprek dat Joran van der Sloot zondag met de Telegraaf heeft gevoerd, heeft hij bevestigd dat hij vader wordt, zo schrijft de krant maandag.

'Een test heeft het uitgewezen', zo laat Joran weten. De van moord verdachte Joran zou zijn Peruaanse vriendin Leny bij een gevangenisbezoek zonder toezicht zwanger hebben gemaakt. Volgens zijn advocaat Maximo Altez zou het meisje al langer dan drie maanden zwanger zijn.

Het zou niet de bedoeling zijn geweest dat Leny zwanger zou worden. Joran zegt in de krant: "Leny zei dat ze de pil was vergeten. Ze wil om haar katholieke geloof geen abortus."

Mocht Joran met zijn vriendin Leny trouwen, dan kan hij de Peruaanse nationaliteit aannemen en wordt het moeilijk om hem nog uit te leveren aan de VS, want Peru levert geen eigen onderdanen uit.

Van der Sloot zit in de zwaarbewaakte Piedras-gevangenis in Lima een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores in mei 2010.
Verder wordt hij verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba op 30 mei 2005.
Justitie in de VS wil hem vervolgen voor het afpersen van de moeder van Natalee Holloway.
Provincie:
Tag(s):