maandag, 6. augustus 2012 - 9:15 Update: 08-07-2014 0:48

Judoka Edith Bosch geeft flessengooier een tik

Londen

Op Olympische finale van de 100 meter voor mannen werd gisterenavond een paar seconde voor de start een bierflesje op de atletiekbaan gegooid.

Judoka Edith Bosch die als toeschouwer in het stadion zat achter de flessengooier zag dit voor haar ogen gebeuren en schoot uit haar slof. Ze gaf de man een harde klap. Dat meldt de NOS.

Bosch had de man al opgemerkt omdat hij dronken was. "Hij zei allemaal rare dingen: Usain Bolt Bad! Op het moment dat het startschot werd gegeven, gooit deze man een flesje op de baan. Ik dacht dat ik gek werd."

In een reactie sloeg Bosch de man met haar vlakke hand op zijn rug en sprak de man toe met de woorden: ''Je bent niet goed bij je hoofd''. De man werd door de beveiliging uit het publiek gehaald. De Britse politie heeft hem gearresteerd.

Door alle commotie heeft Bosch de finale van de 100 meter gemist. "Ik zat helemaal fantastisch en dan mis ik het ook nog. Echt verdrietig".
De winnaar Usain Bolt hoorde na de wedstrijd van het incident. Hij zegt er niets van gemerkt te hebben. Op het optreden van de judoka antwoordde hij "Ik ben geen voorstander van geweld", zei Bolt met een knipoog.
Categorie:
Tag(s):