dinsdag, 16. oktober 2012 - 18:28

Jury ‘Boor zoekt Vrouw’ compleet

Terneuzen

De Sluiskiltunnel is op zoek naar een geschikte beschermvrouwe voor de tunnelboormachine en de boorploeg. Vrouwen van 18 jaar en ouder kunnen zich tot 21 oktober voor deze functie aanmelden via www.boorzoektvrouw.nl.

Een deskundige jury selecteert uit alle aanmeldingen zes kandidaten die in een televisieprogramma de strijd met elkaar aangaan. De Boor zoekt Vrouw jury bestaat uit: Karla Peijs (Commissaris van de Koningin), Tin Buis (directeur BV KKS), Bernd Otten (projectmanager boorproces CBT) en Adri de Bruijne (bakker in Sluiskil). De juryleden stellen zichzelf op www.boorzoektvrouw.nl voor.

In de eerste uitzending, op 30 oktober, maakt de jury bekend wie zij voor deze bijzondere taak nomineren. In de daaropvolgende wekelijkse afleveringen voeren de dames verschillende opdrachten uit, waarin ze kunnen tonen waarom zij het meest geschikt zijn als beschermvrouwe. De jury geeft deskundig commentaar op hun verrichtingen. Het publiek bepaalt met een stemming op www.pzc.nl wie de uiteindelijke winnares wordt. De winnares wordt op 4 december in een spetterende uitzending bekend gemaakt.

De Sluiskiltunnel krijgt twee geboorde buizen van elk 1.145 meter lengte, die op het diepste punt ruim 34 meter beneden NAP komen te liggen. De diameter van de buizen bedraagt aan de buitenzijde circa 11 meter. De BV Kanaalkruising Sluiskil (BV KKS) is verantwoordelijk voor de planning, het budget en is opdrachtgever voor de bouwcombinatie BAM‐TBI. Combinatie BAM‐TBI wordt gevormd door vier werkmaatschappijen die deel uitmaken van de twee Nederlandse aannemers, Koninklijke BAM Groep nv te Bunnik en TBI Holdings BV te Rotterdam.

Volgens de planning van de aannemer zal het gehele project in de zomer van 2015 worden opgeleverd.
Provincie:
Tag(s):