zondag, 29. juli 2012 - 10:37

Juwelier gewond bij gewapende overval

Zaterdagmiddag is een 46- jarige juwelier uit Almere gewond geraakt bij een gewapende overval op een juwelierszaak aan de Marktgracht.

De man is in het ziekenhuis behandeld aan een hoofdwond. De recherche en het roofteam van district Zuid hebben de overval in onderzoek. De twee verdachten zijn na de overval op een bromscooter gevlucht. Bij de zoekactie die volgde werden behalve politie-eenheden ook een politiehelikopter, BurgerNet en Twitter ingezet.

Rond 14.25 uur reed een donkere bromscooter met twee mannen er op de Markgracht op. Een van hen ging de juwelierszaak in en overviel de eigenaar. Daarbij werd de eigenaar van de winkel bedreigd met een vuurwapen. Wat zich in de juwelierszaak afspeelde is nog niet duidelijk, maar er heeft zich een schermutseling voorgedaan waarbij de juwelier gewond raakte aan zijn hoofd. Na de overval rende de dader naar buiten en sprong achterop de bromscooter waarna het duo vluchtte. Direct na de overval zochten politie-eenheden, politie-bikers en een politiehelikopter naar de verdachten. Via BurgerNet en Twitter werd het signalement van de brommer en de verdachte bekendgemaakt. Op Achterwerf is door omwonenden de bromfiets teruggevonden en door agenten veiliggesteld.

Voor de juwelierszaak is een vuurwapen aangetroffen en voor sporenonderzoek veiliggesteld.

Specialisten van de dienst Forensische Opsporing deden samen met rechercheurs uitgebreid sporenonderzoek. Ten tijde van de overval was er veel winkelend publiek in de omgeving van de juwelierszaak. Ondanks alle inspanningen ontkwamen de verdachten. Het roofteam van district Zuid onderzoekt de zaak. De juwelier mocht na medische behandeling het ziekenhuis verlaten.
Provincie:
Tag(s):