woensdag, 18. juli 2012 - 15:27

Juwelier overvallen, politie zoekt getuigen

Den Haag

De politie zoekt getuigen van een overval op een juwelier aan het Hobbemaplein die plaatsvond op woensdag 18 juli rond 13.10 uur. Bij de overval raakte een medewerkster licht gewond.

Drie mannen overvielen de juwelier en bedreigden het aanwezige personeel. Een werkneemster raakte hierbij lichtgewond. De GGD behandelde het slachtoffer ter plaatse. Na de overval vertrokken de drie verdachten met onbekende buit in de richting van de Haagse Markt.

Signalement
De mannen hadden een Oost-Europees uiterlijk en waren fors gebouwd. Een van de mannen droeg een witte trui, beige 3/4 broek met zwarte schoenen. De tweede verdachte droeg een grijze trui met capuchon en de derde verdachte droeg een spijkerbroek met daarop een blauwe trui met witte letters horizontaal over zijn borst.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze overal of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau de Heemstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Overvallenprotocol
Om de pakkans van overvallers verder te vergroten — en dan met name in zogenoemde heterdaadsituaties, direct na een overval — werkt Politie Haaglanden sinds 1 september van het vorig jaar met een speciaal meldkamerprotocol.

Onderdeel hiervan is de Staat van Politie Alarm (SPA) dat na elke overval wordt afgekondigd. Zodra een SPA van kracht is, worden alle beschikbare politiemensen ingezet. De meldkamer positioneert op hen op strategische plekken, zowel in de directe omgeving van de Plaats Delict als op wegen die de wijk, stad of regio uitleiden. Doel is om de overvaller(s) in te sluiten en hun de vluchtweg te blokkeren. Hierbij worden ook de locaties meegenomen, waarvan bekend is dat er overvallers of leden van een criminele jeugdgroep komen.

Na een overval zullen politiemensen zich richten op dergelijke locaties binnen een straal van twee vierkante kilometer rond het overvallen object. Uit onderzoek blijkt dat 50 procent van de daders binnen een straal van twee kilometer van het overvallen object woont.
Provincie:
Tag(s):