maandag, 19. november 2012 - 10:57

Kabinet gaat flink schrappen in basispakket zorgverzekering

Het basispakket van de ziektekostenverzekering zal in de komende jaren flink worden afgeroomd. Waarschijnlijk worden vanaf 2015 de psychische hulp, fysiotherapeut en de osteopaat niet meer vergoed. Dit schrijft de Telegraaf maandag.

Deze zomer stuurde het kabinet een lijst met bezuinigingen voor doorrekening naar het Centraal Planbureau. In dit voorstel wordt de behandeling van depressies en angststoornissen helemaal niet meer vergoed, net als de behandeling van verslavingsproblemen. Met het verkleinen van het budget voor de overige geestelijke gezondheidszorg wordt hiermee 360 miljoen bespaard. Ook wordt het extra geld geschrapt dat bestemd was voor preventiebeleid tegen bijvoorbeeld roken.

Straks worden volgens de nieuwe regels alleen medisch noodzakelijke ingrepen nog vergoed. Huisartsbezoek is hiervan uitgezonderd. En nieuwe medicijnen en behandelmethoden zullen in eerste instantie voor een beperkte periode worden vergoed. Als de nieuwe behandeling te duur wordt, zal deze niet meer worden vergoed.

De jaarlijkse premie voor de zorgverzekering stijgt wel. Nu kost de basispremie jaarlijks 1.200 euro. Dat stijgt naar 1.400 euro in 2017.
Provincie:
Tag(s):