vrijdag, 28. september 2012 - 19:14

Kamp en Bos brengen 'beleefdheidsbezoekje' aan koningin

Den Haag

Vrijdag hebben de informateurs Henk Kamp (VVD) en Wouter Bos (PvdA) ruim een uur een bezoek gebracht aan koningin Beatrix. Dit melden verschillende media vrijdag.

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst hebben ze de koningin op de hoogte gebracht van de "werkwijze in de formatie", zo schrijft de NOS. Over dit bezoek ontstond donderdag ophef in de Kamer omdat partijen in de Tweede Kamer vreesden dat Kamp en Bos met het staatshoofd informatie zouden delen over de kabinetsformatie. En sinds kort heeft niet de koningin maar de Kamer het initiatief bij deze formatie.

Kamervoorzitter Van Miltenburg liet na overleg met de fractieleiders weten dat het een "beleefdheidsbezoek" was, en dat het niet de bedoeling was om over de inhoud of over het tijdpad te praten.

Bos sprak na afloop van het bezoek aan het koninklijk paleis van een 'genoeglijk gesprek'. Samen met Kamp had hij de formatieopdracht zoals ze die van de Kamer hadden gekregen bij de koningin toegelicht. Over de inhoud zou het niet gegaan zijn. Bos: 'We hebben ons keurig aan alle instructies gehouden en een goed gesprek gehad.'
Provincie:
Tag(s):