donderdag, 26. april 2012 - 22:42

Kamp Westerbork: veel aandacht voor jongeren op 4 én 5 mei

Westerbork

Tijdens de jaarlijkse dodenherdenking op vrijdagavond 4 mei op het terrein van kamp Westerbork wordt dit keer extra aandacht aan jongeren besteed. Daarnaast werkt het Herinneringscentrum Kamp Westerbork een dag later ook mee aan het bevrijdingsfestival Drenthe, dat die dag in Assen plaatsvindt en waar vorig jaar ongeveer 25.000 vooral jonge mensen op af kwamen

Volgens Dirk Mulder, directeur van het Herinneringscentrum, is het juist nu belangrijk jongeren te blijven informeren over de Jodenvervolging in de oorlog en hen te laten beseffen hoe groot de betekenis en waarde van vrijheid vandaag de dag is. Aan de herdenking op 4 mei wordt daarom meegewerkt door scholieren uit Westerbork en Beilen, verschillende pabo-studenten, die in de dagen voorafgaande aan 4 mei een studiereis naar voormalig kamp Ravenbrück maken, en door Syb van der Ploeg, componist, tekstschrijver en zanger van onder meer de band De Kast.

Het Herinneringscentrum werkt dit jaar voor het eerst nauw samen met de organisatie van het bevrijdingsfestival Drenthe op 5 mei. “We zijn van plan om de komende jaren een inhoudelijke bijdrage aan het festival te leveren. Iets vieren kan pas als je weet wat er te vieren valt; de koppeling 4 mei Westerbork-5 mei Assen geven we graag mee. Speciaal voor deze editie van het bevrijdingsfestival in Assen hebben we daarom een filmpje gemaakt dat op het festival zal worden vertoond en dat jongeren hopelijk zal aanspreken”, zegt Mulder. Kamp Westerbork is op het festival ook zichtbaar tijdens het programma-onderdeel Debat en Discussie in de festivaltent en via een qr-code op flyers en posters die komende dagen op diverse lokaties in Drenthe worden verspreid.
Provincie:
Tag(s):