vrijdag, 31. augustus 2012 - 19:29

Kamp Westerbork Wandeltocht

Westerbork

Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork organiseert zaterdag 8 september samen met de KNBLO (wandelsportorganisatie Nederland) voor de 7e keer een cultuur-historische wandeltocht door de boswachterij Hooghalen.

Het terrein van kamp Westerbork ligt midden in een prachtig gebied waar geschiedenis, natuur en wetenschap elkaar ontmoeten. De boswachterij Hooghalen laat het gevarieerde plantenleven en dierenrijk van dit deel van Drenthe zien. Het Hingstveen geeft een indruk van de omgeving waardoor kamp Westerbork in de oorlog werd omringd. Kaal en woest, vol vennen en zandverstuivingen. In dit gebied zijn de wandelroutes uitgezet.

Totaal zijn er 6 wandelroutes respectievelijk van 5, 10, 15, 20, 25 en 40 kilometer. Gestart kan worden tussen 8.00 en 9.00 uur voor de 40 kilometer en voor de overige routes vanaf 9.00 uur vanuit het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De kosten zijn € 5,- p.p. en voor groepen (vanaf 15 pers.) € 3,- p.p. Hierbij is een bezoek op de dag zelf of later aan het museum inbegrepen.

Daarnaast is er voor de wandelliefhebber gedurende het hele jaar de mogelijkheid om het Westerborkpad te bewandelen. Het in januari 2012 geopende themawandelpad loopt van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar het voormalig kamp Westerbork over een afstand van 336 kilometer. De route, in het spoor van de Jodenvervolging, is te bewandelen in 31 etappes van ongeveer 10 kilometer.
Provincie:
Tag(s):