zaterdag, 27. oktober 2012 - 19:35

Kampers krijgen aanslagen van enkele tonnen opgelegd

Goirle

Bewoners van een woonwagenkamp aan De Hemeltjes in Goirle kregen woensdag aanslagen van enkele tonnen opgelegd door de belastingdienst. Ze bleken bij een integrale handhavingactie in bezit te zijn van op criminele wijze buitgemaakt geld.

Het 'criminele geld' werd geconstateerd tijdens een inval door de gemeente, Taskforce B5 (georganiseerde misdaad), de belastingdienst, het Openbaar Ministerie en woningstichting Leystromen. Op het kamp werden verder nog drie wapens aangetroffen en in beslag genomen, energiefraude vastgesteld en 11.000 euro contant geïnd. Ook werd er een auto in beslag genomen vanwege openstaande belastingschulden en constateerde sociale recherche bijstandsfraude.

De politie trof twee hennepstekkerijen aan op de Nobelstraat met respectievelijk 200 moederplanten & 4000 stekjes en in de tweede stekkerij 105 moederplanten en 1125 stekjes.

Verder werd er een gestolen aanhanger gevonden waarop beslag is gelegd en waarvoor één persoon is aangehouden en trof men 4 wapens aan die ook in beslag zijn genomen.
Provincie:
Tag(s):