dinsdag, 1. mei 2012 - 18:52

Kapelle doet mee aan de Week van de AmateurKunst

Kapelle

De Week van de AmateurKunst (WAK) is in België geboren, opgegroeid in Zeeland en nu uitgezaaid over heel Nederland.

De WAK is uitgegroeid tot een landelijk evenement. De gemeente Kapelle doet in 2012 voor het eerst mee aan de WAK. In de Week van de AmateurKunst, van 2 tot en met 9 juni 2012, zijn er verschillende activiteiten.

Cultuur, natuur en mannen op het strand in Wemeldinge
De Kunst- en Natuurroute Wemeldinge is bij uitstek een WAK-initiatief. De Kunst- en Natuurroute begint op vrijdag 1 juni en staat op zaterdag 2 juni 2012 geheel in het teken van de WAK. De dag wordt afgesloten met een optreden van het Zeeuws Mannenkoor op het strandje van Wemeldinge. Het Zeeuws Mannenkoor brengt een repertoire dat past bij een mooie zonondergang en het kabbelen van de golven. De Kunst- en Natuurroute start op zaterdag om 12.00 uur. Het Zeeuws Mannenkoor treedt om 20.30 uur op.
Informatie: www.zeeuwsmannenkoor.nl en www.Kunstroute.nl

Toegankelijke klassieke muziek en fotogedichten in de NH kerk Schore
Op 8 juni 2012 treden in de hervormde kerk het fluittrio Flautando Brioso en het Adelpí trio op met Angélique van Gool-Linders op dwarsfluit. Het repertoire bevat zowel klassieke als moderne muziek. Op viool, cello, harp en soms bijgestaan door fluit zullen werken van J.S. Bach en zonen, K. Abel, G. Kunner, Fr. Kuhlau, L. Mozart en G. Donizetti door het Adelphí trio worden gebracht.

Sinds een aantal jaren speelt Nelleke Tessen-Van Liere met woorden en geeft haar gevoelens op papier weer. Een tijdje geleden is zij begonnen met het dichten in combinatie met een afbeelding, een zogenaamd fotogedicht. Deze avond worden de fotogedichten geprojecteerd op een groot scherm. Het concert begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur).
Informatie: Nelle Tessen-Van Liere www.pennevreugd.nl

Schilderdag met muzikale omlijsting in Kapelle
Tijdens de schilderdag op 9 juni 2012 kunnen amateur en professionele kunstenaars gebruikmaken van de expertise van de Kapelse kunstenares Marlou Pluymaekers. In de tuin van de NH kerk in het centrum van Kapelle worden de schildersezels en tekenborden opgesteld en kunnen de deelnemers een eigen interpretatie geven van hun kijk op het huidige Kapelle. Eén van de deelnemers is Jacobine Trump, een beroepsschilder uit de USA, en afkomstig uit Kapelle. Het showkorps Jonge Kracht is in 1936 opgericht en is altijd met zijn tijd meegegaan. Showkorps Jonge Kracht is van alle markten thuis en een graag geziene gast tijdens straatoptredens, optochten en taptoes. De activiteiten beginnen om 10.00 uur en zijn gratis.

De activiteiten in het kader van de WAK worden mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland en de gemeente Kapelle. De Week van de AmateurKunst is te volgen op Twitter via @waknederland, Facebook www.facebook.com/waknederland en www.waknerderland.nl. Lokale activiteiten staan op www.kapelle.nl.
Provincie:
Tag(s):