maandag, 14. mei 2012 - 8:27

Kapitein Paul Watson van Sea Shepherd in Duitsland gearresteerd

Amsterdam

Kapitein Paul Watson van Sea Shepherd is gisteren in Duitsland gearresteerd. De arrestatie vond plaats in Frankfurt op verzoek van Costa Rica.

Costa Rica heeft de kapitein laten oppakken om een vermeende schending van schepen verkeer in Costa Rica, die tijdens de opnames van Sharkwater plaatsvond in 2002.

De kapitein probeerde toen te voorkomen dat een Costaricaans schip, de Varadero, doorging met het afsnijden van haaienvinnen. Sea Shepherd gaf de bemanning van het schip "op verzoek van de autoriteiten van Guatemala opdracht te stoppen met het afsnijden van de vinnen en terug te keren naar de haven om te worden vervolgd", zegt de organisatie.

Toen men onder begeleiding terug naar de haven voer, draaide de rollen om en werd de bemanning van de boot van Sea Shepherd bedreigd met wapens vanaf een ander schip.

De vissers beschuldigden Sea Shepherd van poging tot moord. Maar volgens de milieuactivisten is daar geen sprake van. Er is zelfs bewijs dat op een video is vastgelegd.

Na het incident is de boot van Sea Shepherd naar Costa Rica gevaren. Daar troffen ze op industriëlen gebouwen duizenden gedroogde haaienvinnen.

Sea Shepherd verwacht dat Costa Rica de aanklacht tegen kapitein Watson zal laten vallen.
Provincie:
Tag(s):